Saturday, 30 July 2011

AMARAN KERAS..!!!

amaran keras ini ditujukan kepada semua penggemar durian.AWAS!please take note to what i'm going to say.(takut tak,takut tak.ini adalah satu ugutan yang tak boleh dipermainkan).hahaha

hey you!listen to me.
 well sekarang kan musim durian.semua orang sedang menggila makan durian termasuk lah aku.haha.kepada sesiapa yang tak suka makan durian adalah satu kerugian yang amat besar bagi mereka.hilang lah satu nikmat makanan di dunia ini.(melampau betul.haha).


durian nie, kalau bau dia kuat, memang sedap la durian tu.tu tanda nya durian tu dah masak.kalau durian tu tak masak, memang takde bau.durian nie memang sedap di makan sehingga menjilat jari.bau buah durian pun memang sedap.TAPI kalau korang makan durian 4 5 biji korang baham sorang-sorang, PLEASE tolong JANGAN sendawa or kentut kat tempat-tempat yang tak sesuai.


tolong jangan lepaskan "gas".!


kalau makan durian banyak then korang sendawa or kentut,mmg BUSUK gile.sumpah ak tak tipu.hahaha.tambah-tambah lagi kalau duk dalam kereta,pastu ad pulak orang sendawa or kentut.memang tak bernafas la dalam kete tu.haha.so,cerita pasal durian nie ak nak relate kan dengan apa yang berlaku tadi mase family ak kuar pegi shoping.

 
kami baru lpas mkan durian kat umah nenek.pulut durian.ak tak suka sangat pulut durian,tpi durian memang ak suka.so,tadi masa on da way nk pergi mall,tibe-tibe ak terbau sesuatu yang kurang enak.SAH!!nie bau gas durian yang keluar dari mulut.memang busuk gile..haha.

aku: eh,busuk  nye.sape sendawa nie.?
(ak dah ad suspek dah.suspek nya ayah ak.)haha

abah: busuk ke.?bau ape.?
(pandai ayah ak berlakon.pura-pura tanya)

aku: busuk la.ishh..mesti abah sendawa nie.
(buka cermin kete untuk dapat kan udara yang lebih segar)

abah: la, ingat kan takde bau sebab sendawa slow jer tadi.



hahaha.kelakar btul abah ak nie.boleh plak dia buat teory mcm tu.tak kira la korang sendawa kuat ke, slow ker, gas tu memang akan kuar.so, mama ak pun bagi la tips tak nak bagi bau kalau sendawa

mama: kalau tak nak bagi ad bau, lepas sendawa jangan cakap.duk jer diam dalam beberapa minit.

hurrmmm...make sense gak.sekali ayah ak sendawa kuat-kuat pastu dia diam.tak cakap.nk test teory mama ak jadi ke tak.HAMPEH!!failed..hahaha.dah sendawa kuat, memang sah la ad bau...apa da..


aku nasihat kan kat korang,kalau nak sendawa ke, nk kentut ke, pegi ka tempat-tempat yang lapang supaya gas yang korang lepas kan tu bebas bergerak ke mana sahaja yang mereka mahu tanpa menganggu udara bersih orang yang tidak bersalah..haha .

pesanan kihdmat masyarakat daripada mangsa sendawa durian..hahaha


p/s: psstt...ramadhan dah nk dekat.baju raya korang da siap ke.?hehe


3 comments:

farah hanim said...

fara memg anttttttiiiiiiiiiii durian
hahaaa :D

mirah said...

yeke..hehe.alamak rugi nya.kui3 =)

BLADE EDGE said...

isu gas 'beracun' ni sensitif sikit :-D

Saturday, 30 July 2011

AMARAN KERAS..!!!

amaran keras ini ditujukan kepada semua penggemar durian.AWAS!please take note to what i'm going to say.(takut tak,takut tak.ini adalah satu ugutan yang tak boleh dipermainkan).hahaha

hey you!listen to me.
 well sekarang kan musim durian.semua orang sedang menggila makan durian termasuk lah aku.haha.kepada sesiapa yang tak suka makan durian adalah satu kerugian yang amat besar bagi mereka.hilang lah satu nikmat makanan di dunia ini.(melampau betul.haha).


durian nie, kalau bau dia kuat, memang sedap la durian tu.tu tanda nya durian tu dah masak.kalau durian tu tak masak, memang takde bau.durian nie memang sedap di makan sehingga menjilat jari.bau buah durian pun memang sedap.TAPI kalau korang makan durian 4 5 biji korang baham sorang-sorang, PLEASE tolong JANGAN sendawa or kentut kat tempat-tempat yang tak sesuai.


tolong jangan lepaskan "gas".!


kalau makan durian banyak then korang sendawa or kentut,mmg BUSUK gile.sumpah ak tak tipu.hahaha.tambah-tambah lagi kalau duk dalam kereta,pastu ad pulak orang sendawa or kentut.memang tak bernafas la dalam kete tu.haha.so,cerita pasal durian nie ak nak relate kan dengan apa yang berlaku tadi mase family ak kuar pegi shoping.

 
kami baru lpas mkan durian kat umah nenek.pulut durian.ak tak suka sangat pulut durian,tpi durian memang ak suka.so,tadi masa on da way nk pergi mall,tibe-tibe ak terbau sesuatu yang kurang enak.SAH!!nie bau gas durian yang keluar dari mulut.memang busuk gile..haha.

aku: eh,busuk  nye.sape sendawa nie.?
(ak dah ad suspek dah.suspek nya ayah ak.)haha

abah: busuk ke.?bau ape.?
(pandai ayah ak berlakon.pura-pura tanya)

aku: busuk la.ishh..mesti abah sendawa nie.
(buka cermin kete untuk dapat kan udara yang lebih segar)

abah: la, ingat kan takde bau sebab sendawa slow jer tadi.



hahaha.kelakar btul abah ak nie.boleh plak dia buat teory mcm tu.tak kira la korang sendawa kuat ke, slow ker, gas tu memang akan kuar.so, mama ak pun bagi la tips tak nak bagi bau kalau sendawa

mama: kalau tak nak bagi ad bau, lepas sendawa jangan cakap.duk jer diam dalam beberapa minit.

hurrmmm...make sense gak.sekali ayah ak sendawa kuat-kuat pastu dia diam.tak cakap.nk test teory mama ak jadi ke tak.HAMPEH!!failed..hahaha.dah sendawa kuat, memang sah la ad bau...apa da..


aku nasihat kan kat korang,kalau nak sendawa ke, nk kentut ke, pegi ka tempat-tempat yang lapang supaya gas yang korang lepas kan tu bebas bergerak ke mana sahaja yang mereka mahu tanpa menganggu udara bersih orang yang tidak bersalah..haha .

pesanan kihdmat masyarakat daripada mangsa sendawa durian..hahaha


p/s: psstt...ramadhan dah nk dekat.baju raya korang da siap ke.?hehe


3 comments:

farah hanim said...

fara memg anttttttiiiiiiiiiii durian
hahaaa :D

mirah said...

yeke..hehe.alamak rugi nya.kui3 =)

BLADE EDGE said...

isu gas 'beracun' ni sensitif sikit :-D