Thursday, 17 February 2011

hye NEW ZEALAND..bye-bye MALAYSIA

assalamualaikum....

ape habaq orng kg.?sihat..?meh sini sume orng kg.cek nk habaq mai skit nie.nk story-mory kat hangpa sume psal kwan cek sorng nie...( buat tabiat kah ak ckap kedah).. suke ati cek la ckap ape..kan 1Malaysia..orng kedah ke, klantan ke, kl ke...yg penting kite rakyat Malaysia..x gitu...hehehe

tjuk entry nie mcm poyos jer skit sbnyak..hahaha.mcm la ak yg pegi New Zealand tu.actually kwan ak pegi tmpat mat salleh tu.ak tlong hye-hye kan jer...pada hari selasa bersamaan dengan 15 Feb 2011, ak pegi KLIA bersma my bestie FEATY.kami ke sna sbb nk pegi cari jodoh  anta MIMIE nk fly ke New Zealand.ala New Zealand jer kot.ak tiap-tiap hari pegi sna.x heran da der..hahahah (kekoyaan melanda diriku..hahaha) before kterong gerak g klia, kteorng jnji jumpe kat KL sntral.ble jmpe jer cik featy, kterong peluk,cium,lompat n watever lgi..(cium dan lompat adlh rekaan semata-mata.xde kaitan xantara idup dan mati...) time tu da pkul 6.actually kami berdua x tau pun cmne nk pegi klia from kl sntral.smpai kl sntral duk pusing-pusing mcm kerang bsuk..aikkk..??kerang busuk..??apa kaitan..???hahaha..

pusing punye pusing punye pusing....last-last jmpe la gak kaunter klia ekspress klau x silap ak.da lupe ape nme kaunter tu.so, kteorng tngk la kt board brape harga tmbang..kteorng tngak,tilik,scan,....skali nk terkeluar la der biji mata kami nie ble tngk harga tu....mak aiii murah gle mahal nk mampus..RM24.90.tu bru one way.klau tu ways xke nk dekat RM50.baik la ak pegi shoping beli shawl..lgi bgusssss...then, kami mula rse gelisah,serba salah dan mcm-mcm lgi prasaan yg x dpat digmbarkan...huhuhu.mula-mula decide nk blik jer sbb x tau cmne nk pegi, tpi kteorng try turun pegi kat bas stop tnye ad x bas pegi klia..

fuuhhhhh!!! (ala-ala awal ashari punye style..) lega sbb ad bas pegi klia dan harga nya only RM10.if beli two ways dpat discount RM2..nsib bek la kmi nie punye otak yg bergeliga turun pegi kat bas..klau x, bye-bye kat fb jer la..huhuhu


along the way to klia, kami duk sembang, gosip, ngumpat dan tido..hehehe.sedar-sedar da smpai klia.kteorng smpai lbih kurang kul 7.30 p.m.then, jmpe mimie.time tu dia mcm da kelam kabut sbb kul 8 dia da kna check in..mak aiihh...awat awal sngt check in...huhu.so kmi pun amik-amik gmba la mse tu.wlaupun ksuntukan mse, kami ad kan jgk mse nk amik gmba...



















so, to SYAMIMI ABDUL AZIZ.good luck my fren.stdy rajin-rajin ea..alang-alang ko da duk kat sne, jgn lupe cari calon suami good teachers for my children..ahaks!!..LUV U...Muahhh!!!

p/s: agak terlmbat yer post yg ak buat nie.tpi xpe, jnji ad yer..and one more thing, ak nk gna "aku" blik sbb rse mcm pelik jer ak gna "sy"..hahaha..gna "aku" much more comfortable...

2 comments:

::fatihahanapi:: said...

bru pasan entry..haha..ghah sumbak !

mirah said...

mesti mu duk belek2 blog ak nie kan..brabuk dah entry nie...hahaha..=)

Thursday, 17 February 2011

hye NEW ZEALAND..bye-bye MALAYSIA

assalamualaikum....

ape habaq orng kg.?sihat..?meh sini sume orng kg.cek nk habaq mai skit nie.nk story-mory kat hangpa sume psal kwan cek sorng nie...( buat tabiat kah ak ckap kedah).. suke ati cek la ckap ape..kan 1Malaysia..orng kedah ke, klantan ke, kl ke...yg penting kite rakyat Malaysia..x gitu...hehehe

tjuk entry nie mcm poyos jer skit sbnyak..hahaha.mcm la ak yg pegi New Zealand tu.actually kwan ak pegi tmpat mat salleh tu.ak tlong hye-hye kan jer...pada hari selasa bersamaan dengan 15 Feb 2011, ak pegi KLIA bersma my bestie FEATY.kami ke sna sbb nk pegi cari jodoh  anta MIMIE nk fly ke New Zealand.ala New Zealand jer kot.ak tiap-tiap hari pegi sna.x heran da der..hahahah (kekoyaan melanda diriku..hahaha) before kterong gerak g klia, kteorng jnji jumpe kat KL sntral.ble jmpe jer cik featy, kterong peluk,cium,lompat n watever lgi..(cium dan lompat adlh rekaan semata-mata.xde kaitan xantara idup dan mati...) time tu da pkul 6.actually kami berdua x tau pun cmne nk pegi klia from kl sntral.smpai kl sntral duk pusing-pusing mcm kerang bsuk..aikkk..??kerang busuk..??apa kaitan..???hahaha..

pusing punye pusing punye pusing....last-last jmpe la gak kaunter klia ekspress klau x silap ak.da lupe ape nme kaunter tu.so, kteorng tngk la kt board brape harga tmbang..kteorng tngak,tilik,scan,....skali nk terkeluar la der biji mata kami nie ble tngk harga tu....mak aiii murah gle mahal nk mampus..RM24.90.tu bru one way.klau tu ways xke nk dekat RM50.baik la ak pegi shoping beli shawl..lgi bgusssss...then, kami mula rse gelisah,serba salah dan mcm-mcm lgi prasaan yg x dpat digmbarkan...huhuhu.mula-mula decide nk blik jer sbb x tau cmne nk pegi, tpi kteorng try turun pegi kat bas stop tnye ad x bas pegi klia..

fuuhhhhh!!! (ala-ala awal ashari punye style..) lega sbb ad bas pegi klia dan harga nya only RM10.if beli two ways dpat discount RM2..nsib bek la kmi nie punye otak yg bergeliga turun pegi kat bas..klau x, bye-bye kat fb jer la..huhuhu


along the way to klia, kami duk sembang, gosip, ngumpat dan tido..hehehe.sedar-sedar da smpai klia.kteorng smpai lbih kurang kul 7.30 p.m.then, jmpe mimie.time tu dia mcm da kelam kabut sbb kul 8 dia da kna check in..mak aiihh...awat awal sngt check in...huhu.so kmi pun amik-amik gmba la mse tu.wlaupun ksuntukan mse, kami ad kan jgk mse nk amik gmba...



















so, to SYAMIMI ABDUL AZIZ.good luck my fren.stdy rajin-rajin ea..alang-alang ko da duk kat sne, jgn lupe cari calon suami good teachers for my children..ahaks!!..LUV U...Muahhh!!!

p/s: agak terlmbat yer post yg ak buat nie.tpi xpe, jnji ad yer..and one more thing, ak nk gna "aku" blik sbb rse mcm pelik jer ak gna "sy"..hahaha..gna "aku" much more comfortable...

2 comments:

::fatihahanapi:: said...

bru pasan entry..haha..ghah sumbak !

mirah said...

mesti mu duk belek2 blog ak nie kan..brabuk dah entry nie...hahaha..=)