Friday, 18 February 2011

korean wave

assalamualaikum......

jom cuci-cuci mate dulu tngk artis korea nie...







spe knal artis-artis kat atas nie..?ak rse klau wat contest nie mmg berebut orang nk jwab an.hehehe. information to those who don't know who they are, they are korean artist. diorng nie tersngt-sngt lah femes around the world termsuk lah Malaysia. i believe that mmg rmai orang Malaysia skang nie yg minat gle-gle kat artis korea termsuk la orang yang tngah menulis psal entry nie..hehehe.
tpi ak nie xde la termsuk dlm glongan yg fanatik gle ngan artis korea nie. ak biase-biase jer. tpi ak pernah dngar cite psal a girl yg mmg fanatik sngt kat artis korea nie smpai brthday artis feveret diorng pun diorng smbut.ltak gmba artis tu dlm rumah la.ak rse tu bukan fanatik, tu adlah taksub.huhuhu.

so, back to the topic, kenapa rmai sngt orng suke kat artis korea nie.?ak rse klau minat kat artis Malaysia, xde la smpai cmtu an.biase-biase jer.tpi ble sebut jer artis korea nk dtng Malaysia, sume da mcm x boley duk diam. sume duk kalut search information cmne nk jmpe ngan artis feveret diorng tu. ak pun tringin gak sbnarnye nk jmpe feveret artis ak.tpi ape kan daya, duit xde la...huhuhu.korang ingt nk g tngk artis wat performance murah..?sdangkan nk tngk artis Malaysia pun nk kna byar bratus-ratus, ini kan pule artis luar negara. ak kna pecah kan tbung ak la klau nk g tngk...hahaha.

sebab-sebab knapa rmai sngt suke kat artis korea:

  • diorng nie best. best in terms of their performance (dancing, acting,ect)
  • diorng nie ensem n cantik. kagum dngan kecntikan mereka. they have such a perfect face..(most of them undergo plastic surgery).no wonder la muke perfect jer 
  • diorng nie sngt lah klakar. ble tngk tv show diorng mmg asyik gelak jer..wlaupun tv show tu xde subtitle.bajet paham bhase korea...hahaha
itu lah antra sebab-sebab yg ak dpt list kan nape rmai orng minat korea. sape stuju ngan ak nyer reason tu, kite GENG!!!...^_^ hehehe. besides of dancing and singing diorng yg sngt DA BOOM..!!!, drama diorng pun sngat lah MELETOPPP!!!.best gle drama diorng.once korang da start tngk 1st episod of the drama, korang akan jdi addict nk tngk the next episod.believe me.ak x tipu pun sbb ak da alami sume tu...hehehe.

so, tu jer la psal artis korea yg ak boley cite. bye-bye...

p/s: anyone yang ad tv show for 2PM..pliz tell me...i luv 2PM so muchhhhH!!!!! ^_^ 

2 comments:

::fatihahanapi:: said...

lg 1. artis korea x macm artis mesia.jauh panggang dr api. artis mesia bajet femes, hot, diva, lawa tp bakat haram xde. jumpe fan x peramah tp gedik je. gosip melampau2. artis korea suka dkati peminat. tak kira dari kecik samp tua bangka. ramah sangt2. kalo x caye tngok la diorang punye realiti show cam family outing. cane dorang kat tv camtu la perangai dorang sebnar. xd nak cover baik ke hape . dats y i loike korean artist !

mirah said...

very-very like lah your comment.sngt-sngt stju ngan ur opinion.korean artis sngt-sngt friendly and diorng seems hormat their fans..to them,without fans they are nothing..rite.?=)

Friday, 18 February 2011

korean wave

assalamualaikum......

jom cuci-cuci mate dulu tngk artis korea nie...







spe knal artis-artis kat atas nie..?ak rse klau wat contest nie mmg berebut orang nk jwab an.hehehe. information to those who don't know who they are, they are korean artist. diorng nie tersngt-sngt lah femes around the world termsuk lah Malaysia. i believe that mmg rmai orang Malaysia skang nie yg minat gle-gle kat artis korea termsuk la orang yang tngah menulis psal entry nie..hehehe.
tpi ak nie xde la termsuk dlm glongan yg fanatik gle ngan artis korea nie. ak biase-biase jer. tpi ak pernah dngar cite psal a girl yg mmg fanatik sngt kat artis korea nie smpai brthday artis feveret diorng pun diorng smbut.ltak gmba artis tu dlm rumah la.ak rse tu bukan fanatik, tu adlah taksub.huhuhu.

so, back to the topic, kenapa rmai sngt orng suke kat artis korea nie.?ak rse klau minat kat artis Malaysia, xde la smpai cmtu an.biase-biase jer.tpi ble sebut jer artis korea nk dtng Malaysia, sume da mcm x boley duk diam. sume duk kalut search information cmne nk jmpe ngan artis feveret diorng tu. ak pun tringin gak sbnarnye nk jmpe feveret artis ak.tpi ape kan daya, duit xde la...huhuhu.korang ingt nk g tngk artis wat performance murah..?sdangkan nk tngk artis Malaysia pun nk kna byar bratus-ratus, ini kan pule artis luar negara. ak kna pecah kan tbung ak la klau nk g tngk...hahaha.

sebab-sebab knapa rmai sngt suke kat artis korea:

  • diorng nie best. best in terms of their performance (dancing, acting,ect)
  • diorng nie ensem n cantik. kagum dngan kecntikan mereka. they have such a perfect face..(most of them undergo plastic surgery).no wonder la muke perfect jer 
  • diorng nie sngt lah klakar. ble tngk tv show diorng mmg asyik gelak jer..wlaupun tv show tu xde subtitle.bajet paham bhase korea...hahaha
itu lah antra sebab-sebab yg ak dpt list kan nape rmai orng minat korea. sape stuju ngan ak nyer reason tu, kite GENG!!!...^_^ hehehe. besides of dancing and singing diorng yg sngt DA BOOM..!!!, drama diorng pun sngat lah MELETOPPP!!!.best gle drama diorng.once korang da start tngk 1st episod of the drama, korang akan jdi addict nk tngk the next episod.believe me.ak x tipu pun sbb ak da alami sume tu...hehehe.

so, tu jer la psal artis korea yg ak boley cite. bye-bye...

p/s: anyone yang ad tv show for 2PM..pliz tell me...i luv 2PM so muchhhhH!!!!! ^_^ 

2 comments:

::fatihahanapi:: said...

lg 1. artis korea x macm artis mesia.jauh panggang dr api. artis mesia bajet femes, hot, diva, lawa tp bakat haram xde. jumpe fan x peramah tp gedik je. gosip melampau2. artis korea suka dkati peminat. tak kira dari kecik samp tua bangka. ramah sangt2. kalo x caye tngok la diorang punye realiti show cam family outing. cane dorang kat tv camtu la perangai dorang sebnar. xd nak cover baik ke hape . dats y i loike korean artist !

mirah said...

very-very like lah your comment.sngt-sngt stju ngan ur opinion.korean artis sngt-sngt friendly and diorng seems hormat their fans..to them,without fans they are nothing..rite.?=)